Zakaj bela moka ni ok

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. nov 2010 0:31

Ali pa na krožnik narežeš čebulo, jo posoliš, poliješ z bučnim oljem, kajlo belega kruha... in briga te polna luna. Če imaš rad vinček, pa še dva deci cvička čez. Boš pokal od zdravja.

naor

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

23. nov 2010 8:09

po temle pisanju bi človek rekel da moraš kaditi, piti alkohol, nekvalitetno hrano ipd in živiš dlje? 

 

se pa strinjam da so izjeme, vendar mi je čudno kako omenjate dolgo življenje enega ali dveh ljudi, ki recmo kadita ko turek, medtem ko jih pa ogromno umre ravno zaradi kajenja mnogo prej. Pa saj ni le pljučni rak. Ne na podlagi enega primera ali dveh sklepat nekih tez.

 

 

www.mojalbum.com/naredilaana

evanika  

član od: 13.11.2007

sporočila: 31

23. nov 2010 8:39

Nisem strokovnjak, sem pa prebrala že telo veliko na temo zdrave prehrane in ker imam probleme s prebavo in kandido lahko povem samo to, da se mi je prebava izboljšala in kandida umaknila odkar ne jem več bele moke in sladkorja. Mislim, da vsak zase ve, kaj mu odgovarja in po kateri hrani se počuti bolje oziroma slabše. Jaz imam tudi veliko več energije. evanika

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

23. nov 2010 8:51

Mogoče pa želijo nekateri povedat samo to, da enostavno niso pripravljeni živet v strahu pred vsem mogočim in se podrejat neskončnemu naboru pravil, ki se lansirajo za tak ali drugačen namen.

Sergej

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

23. nov 2010 9:27

Sergej C je napisal/a:

Mogoče pa želijo nekateri povedat samo to, da enostavno niso pripravljeni živet v strahu pred vsem mogočim in se podrejat neskončnemu naboru pravil, ki se lansirajo za tak ali drugačen namen.

Sergej

 

E, točno to.

In kot je rekla naor, čebula, bučno olje in kruh, lahko tudi črn, jaz ga imam rada, ne bo nikomur škodilo. Kaj pa je tu nezdravega? Sploh če poplaknemo z vinom, belim ali črnim ?

 

Sicer je pa življenje okioli nas polno nasprotij: moja starša sta na isti "košti" celo življenje, le da se je mama izogibala prekajenemu mesu, mastni hrani in sploh jedem na žlico s prežganjem, kar je oče oboževal in to tudi veliko jedel. Ona pa zelenjavo, črn kruh, sir, sadje ... Ona drobčkana, s holesterolom, dve možganski kapi, oče pa kipi od zdravja, nobenega holesterola, občasno se mu poviša sladkor, a daleč od alarma, tako da s kratko dieto vse spravi v normalo. Tako da?

 

Kaj je že rekla naor: Ne se sekirat za vsak drek. Oče se res ne, mama pa ...

 

Glede zdrave (pre)hrane pa - kaj je že to?

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti